Ювентус беше на секунди от това да не спечели пети пореден

...
Ювентус беше на секунди от това да не спечели пети пореден
Коментари Харесай

Гол в 95-ата минута запази последните надежди за титла на Ювентус

Ювентус беше на секунди от това да не завоюва пети следващ мач в Серия " А ", само че гол в 95-ата минута донесе извънредно значим домашен успех.

Отборът на Масимилиано Алегри победи с 3:2 новака Фрозиноне в Торино в среща от 26-ия кръг. Важната победа идва след равенствата против Емполи и Верона, както и загубите от Интер и Удинезе.

Така " бианконерите " имат актив от 57 точки и са на шест зад водача. Интер е с два мача по-малко, единият от които е посещение на Лече по-късно през днешния ден. Интригата остава дребна, само че въпреки всичко торинци към момента имат някакви очаквания за знамение.

Двубоят през днешния ден беше доста забавен, като отборите си вкараха по два бързи гола през първото полувреме. През второто Юве притисна противника си, само че направи доста пропуски преди да се стигне до 95-ата минута и бранителят Даниеле Ругани да се трансформира в воин.

Мачът трудно можеше да стартира по-добре за " бианконерите ", като те откриха още в третата минута. Дълъг пас стигна до Уестън Маккени, а той след две съвършени докосвания отклони към Душан Влахович. От близка отдалеченост сърбинът не сгреши за 1:0.

Гостите обаче дадоха отговор уместно в 14-ата минута. След хубава офанзива Надир Зортеа центрира от навън линията, а мароканецът Валид Шедира насочи топката съвършено с глава за 1:1.

Юве доминираше в мача, само че беше заловен на контраофанзива в 27-ата минута и обратът стана цялостен. 24-годишният Марко Брешанини получи извеждащ пас и сред двамата централни бранители прати топката неспасяемо под гредата с удар вид " боц ".

В 32-ата минута обаче резултатът към този момент беше 2:2. Маккени и Влахович още веднъж комбинираха в наказателното поле, а сърбинът сподели бързик крайници, с цел да насочи прецизен удар в далечния ъгъл.

Почти цялата втора част мина пред вратата на Фрозиноне, само че гостите се бранеха надалеч по-добре по отношение на първата част. Те блокираха огромен брой удари, само че и пропуските на Юве не бяха малко. Това е се промени с един корнер в 95-ата минута, когато след отклонена топка на близката греда кълбото стигна до Ругани, а той от дребен ъгъл го прати сред краката на вратаря за 3:2.

Така отборът на Еузебио Ди Франческо записа четвърта поредна загуба в шампионата и е 16-и с 23 точки, на три от рисковата зона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР